środa, 7 stycznia 2015

Kanapka z łososiem i awokado

Chleb żytni jest co prawda zdrowszy od tego pszennego ale daleko mu do ideału chleba z bardzo niskim indeksem glikemicznym. Znalazł się tutaj, bo każdy czasem powinien (jeśli może) pozwolić sobie na coś co lubi a niekoniecznie je codziennie (mam tak z produktami 100% żytnimi jak właśnie chleb i makaron). A połaczenie łososia i awokado nie ma sobie równych.
1 awokado
ząbek czosnku
4 liście sałaty
łosoś
4 kromki chleba żytniego
Kromki z dwóch stron smarujemy dojrzałym awokado zmiksowanym z czosnkiem. Na niego układamy układamy listek sałaty i podgotowanego na parze łososia. Zjadamy.





1 komentarz:

  1. Łosoś i awokado to naprawdę świetne połączenie, ja robiłam wczoraj z tych składników pastę - wyszła pyszna! :)

    OdpowiedzUsuń